De veelzijdige kFlex: waar elke hobbykok van droomt

05 juli 2019

Kook jij graag? Maar wil je niet te veel tijd verliezen? Maak dan snel kennis met de handige en stijlvolle kFlex, een alles-in-één foodprocessor van Kenwood. Een onmisbaar keukenhulpje!

Verse pasta maken? Parmezaanse kaas raspen? Smeuïge guacamole maken? Groentjes in julienne snijden? Of liever een smoothie maken? Het kan allemaal met de superhandige kFlex!

Dankzij zijn compact formaat en mogelijkheid tot snoeropberging neemt de kFlex weinig plaats in. En al die accessoires dan? Die plaats je na gebruik in de handige opbergdoos.

Anker

[]

De ultieme alles-in-één foodprocessor

Met de superhandige alles-in-éénfoodprocessor van Kenwood verander je eenvoudig van foodprocessor, naar keukenrobot, naar blender. Deze unieke foodprocessor heeft ook nog eens variabele snelheden, een timer, en een ingebouwde weegschaal .

Op de basis van de kFlex kan je snel en eenvoudig de drie verschillende accessoires bevestigen: een roestvrijstalen mengkom voor deeg en beslag, de foodprocessor voor hak- en snijwerk en een blender voor smoothies en soepen.

Anker

[]

De alles-in-één foodprocessor
Keukenrobot kFlex van Kenwood
Keukenrobot kFlex van Kenwood
Blender kFlex van Kenwood

Snijden met de foodprocessor

Dankzij de kFlex heb je meer tijd om verschillende recepten uit te proberen. Wil je vlees, groenten en noten hakken? Gooi ze in de foodprocessor (3 liter) en het meselement doet de rest. Of heb je eerder hulp nodig bij het snijden van allerlei groentjes? Gebruik dan een van de 7 meegeleverde inzetschijven.

Met de raspschijf kan je onder andere kaas en wortelen raspen. Wil je Parmezaanse kaas raspen? Kies dan voor de extra fijne rasp.

De frietjesschijf kan je gebruiken om dunne frietjes uit aardappelen te snijden. En de julienneschijf is perfect om aardappelen en andere groenten in lucifers te snijden. Daarnaast kan je kaas, wortelen, aardappelen, kool, komkommer, courgette, bietjes en ui snijden met de dikke of dunne snijschijf.

De meegeleverde opzetbare citruspers perst het sap uit citrusvruchten zoals pompelmoezen, sinaasappelen, citroenen en limoenen.

Mengen met de keukenrobot

Bakken is nog nooit zo makkelijk geweest met de roestvrijstalenmengkom (1,5 liter) van de kFlex.

Het deegmes kneedt pizza- of brooddeeg , pasta,... Met de flexiklopper meng je het beslag voor een heerlijk luchtig resultaat. De opzetbare garde kan je dan weer gebruiken om eiwitten op te kloppen. Hoezo veel werk?

Een krachtige blender

Maak zelf thuis je favoriete smoothies en cocktails met de kunststof blender (1,6 liter) van de kFlex. Je kan ook lekkere sausjes, puree, soep,... maken. Laat de soep wel eerst afkoelen tot kamertemperatuur voor je gaat blenden!

Anker

[]

De extra handige functies

Met de handige geïntegreerde weegschaal kan je ingrediënten rechtstreeks in de schaal of blender wegen. Het maximum weegvermogen van de geïntegreerde weegschaal is 3 kg. Dit is het totale gewicht van alle ingrediënten plus het gewicht van de kom of de blender.

Daarom wordt er ook een verwijderbare weegplaat meegeleverd om meer ingrediënten te kunnen wegen zonder de kom of blender te gebruiken.

De ingebouwde teller-timer functioneert automatisch tijdens de werking. De timer telt tot 10 minuten in seconden en pauzeert telkens wanneer de snelheidsregeling op AAN wordt gezet.

Het mes, de snij-en raspplaten, de garde en de klopper kan je allemaal opbergen in de handige opbergdoos van de kFlex. Door het deksel van de opbergdoos te sluiten, vergrendel je de opbergdoos. Om te openen druk je het lipje in om het deksel omhoog te halen.

Het is belangrijk om alles na gebruik schoon te maken. Je kan dit met de hand doen, maar alles (behalve het messenblok en de afsluitring voor de blender) mag ook gewoon de vaatwasmachine in. Let wel op dat je de aandrijfknop van de kFlex nooit onder water dompelt bij het schoonmaken.

Weegschaal van kFlex
Anker

[]

Lekkere, eenvoudige recepten

Het is eindelijk zomer! Dat betekent meer tijd om te genieten van een gezellige barbecue of tapasavond, een heerlijke guilt-free taart en op minder warme dagen een lekkere kom soep.

Anker

[]

Tartaarsaus

Tartaarsaus

Tartaar is eigenlijk mayonaise met dat tikkeltje meer. Dankzij de verse ingrediënten smaakt deze tartaarsaus heerlijk bij vis en gefrituurde gerechtjes zoals frietjes, scampi's, calamares en andere hartige hapjes. Ideaal voor een tapasavondje met vrienden.

Wat heb je nodig?

  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 3 kl dragonazijn
  • 3 kl water
  • arachideolie
  • kleine zure augurken
  • kappertjes
  • sjalotje
  • peterselie

Hoe maak je het?

  1. Kies voor dit receptje de foodprocessorkom.
  2. Maak eerst mayonaise door ei, mosterd, dragonazijn, water en arachideolie toe te voegen in de kFlex.
  3. Mix tot een homogene massa.
  4. Tot slot voeg je nog een gesnipperd sjalotje, augurken, kappertjes en peterselie toe.
Wortel en koriander soep

Wortel en koriander soep

Vind je het niet leuk om soep te mixen met een handmixer? Hier is een eenvoudig receptje om heerlijke soep te maken door de ingrediënten eerst te mixen, waardoor je na 30 minuten direct soep hebt.

Wat heb je nodig?

  • 25g boter
  • 50g gehakte ui
  • 1 knoflookteentje (geplet)
  • 750g wortelen (in blokjes van 1½ cm)
  • koude kippenbouillon
  • 10-15 ml gemalen koriander
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Smelt de boter in een pan, voeg er de ui en de knoflook aan toe en bak totdat ze zacht zijn.
  2. Doe de wortels in de blender en voeg de ui en knoflook toe.
  3. Giet er voldoende bouillon bij zodat de markering van 1,6 l op de beker wordt bereikt. Plaats het deksel en de vuldop.
  4. Meng op een maximumsnelheid gedurende 5 seconden voor een grove soep of langer voor een gladder resultaat.
  5. Giet het mengsel in een soeppan, voeg er de koriander, zout en peper toe.
  6. Laat de soep zo’n 30 à 35 minuten sudderen totdat alles gaar is.
  7. Voeg naar wens extra zout en peper toe en – indien nodig- extra vloeistof.
Anker

[]

Raw Vegan Chocolate Bomb

Raw vegan chocolate bomb

Wil jij graag een stukje taart eten zonder je schuldig te voelen? En heb je een zwak voor chocolade? Dan is deze smeuïge taart echt iets voor jou! Dit recept is bovendien vrij van geraffineerde suikers, witte bloem, eieren en melk. Neem dus gerust een extra groot stuk!

Een heerlijk receptje van Sofie Dumont voor de Kenwood kFlex

Wat heb je nodig? (voor 6 personen)

Voor de bodem:

  • 100 g hazelnoten
  • 60 gepelde pistachenoten (ongezouten )
  • 5 medjoul dadels
  • 2 el kokosolie
  • snuifje zout

Voor de vulling:

  • 4 grote rijpe avocado
  • 120 g geweekte (1 uur) cashewnoten en gespoeld
  • 4 el kokosolie gesmolten
  • 60 g agave
  • 3 el cacaopoeder
  • 200 ml kokosroom
  • 150 g gesmolten chocolade van min 70% cacao

Voor de afwerking

  • 400 ml kokosslagroom
  • 250 g aardbeien

Hoe maak je het?

  1. Voor de bodem cutter je alle ingrediënten fijn tot je een kleverige massa krijgt.
  2. Bekleed daarna een ronde springvorm met bakpapier en duw de massa hier gelijkmatig in.
  3. Zet in de koelkast.Doe alle ingrediënten voor de vulling in de foodprocessor en mix ongeveer 5 minuten op high speed tot je een gladde zijdezachte massa krijgt.
  4. Doe alle ingrediënten voor de vulling in de mengkom van de foodprocessor en mix ongeveer 5 minuten op high speed tot je een gladde zijdezachte massa krijgt.
  5. Verdeel de vulling op de bodem en laat 2 uur opstijven.
  6. Klop de slagroom op , snij de aardbeien in schijfjes en werk de taart ermee af.

De taart is 1 week houdbaar in de koelkast onder plastiek folie.

Anker

[]